Încă de la început, Bittnet a reprezentat concretizarea ambițiilor noastre de a desfășura afaceri într-o manieră distinctă față de convențiile general acceptate. Fundamentându-ne expertiza noastră tehnică și principiile noastre de afaceri – transparență, adaptabilitate, orientare către client – ne dedicăm să oferim rezultate optime, perfect aliniate cu necesitățile tale, depășind angajamentele esențiale. Activăm într-un domeniu axat pe cunoaștere, unde încrederea constituie elementul central; pentru noi, obținerea încrederii tale este prioritară, urmată îndeaproape de păstrarea acesteia.
Descarcă prezentarea companiei pentru a afla mai multe detalii despre noi:
Bittnet a fost fondată în 2007 și de atunci funcționează în sectorul IT din România. Activitatea principală a companiei se concentrează asupra training-ului IT.
Bittnet este certificat la un nivel înalt și recunoscut de liderii pieței. Certificările includ:
- Cisco Learning Partner
- Cisco Certified Gold Partner
- Microsoft Silver Learning Partner
- Microsoft Cloud Partner
- Microsoft Silver Datacenter Partner
- Oracle Authorized Education Center
- Oracle Silver Partner
- Amazon Web Services Training Partner
- Google Cloud Partner
Mai jos găsești o cronologie a activității noastre până în prezent.
În aprilie 2018, Bittnet a lansat un nou brand pentru divizia de integrare – Dendrio – și a adoptat o structură de grup, restructurând astfel organizarea afacerii, care se bazează în prezent pe doi vectori cheie: educație și tehnologie.
La scurt timp după anunțarea noii structuri, Bittnet a făcut două noi achiziții – un pachet majoritar de acțiuni în compania ce furnizează soluții ERP – Elian Solutions, precum și un pachet semnificativ în compania de învățare bazată pe jocuri – Equatorial Gaming. În urma achiziției, activitatea Equatorial a fost integrată în divizia de Educație, în timp ce Elian a completat oferta de servicii de integrare IT prin adăugarea de soluții ERP în portofoliul Dendrio. În decembrie 2018, Bittnet a achiziționat activitatea de integrare IT&C a Crescendo International SRL, o companie cu 25 de ani de experiență în România și pe piețele externe. Divizia IT&C a companiei Crescendo a fost integrată în Dendrio și, ca urmare a fuziunii, compania beneficiază de o structură de afaceri mai stabilă, de mai multe resurse umane calificate, precum și de un portofoliu extins de clienți, produse și servicii.
Structura actuală a Bittnet Group arată în felul următor:
- Divizia de educație, condusă de Dan Berteanu – Vice-Președinte pentru Educație în cadrul Bittnet Group – care începe cu formarea specialiștilor în domeniul IT încă de pe băncile școlii / facultății, dar este și pentru cei care doresc o schimbare completă în parcursul profesional și aleg reconversia (Academia Credis) sau continuă programe dedicate prin care dezvoltăm roluri și competențe IT pentru specialiștii care deja practică în domeniul IT (Bittnet Training). Experiența de învățare este completată prin activități și tehnici neconvenționale ce au la bază gamificarea (Equatorial).
- Divizia de tehnologie, condusă de Cristian Herghelegiu – Vice-Președinte pentru Tehnologie în cadrul Bittnet Group – care oferă prin Dendrio o abordare practică și agilă business-urilor în continuă dezvoltare. Această divizie oferă soluții și servicii de integrare complete și complexe de consultanță, migrare, suport și licențiere pe tehnologii precum cloud, securitate, networking sau digital & modern workplace. Dendrio este cel mai mare integrator secured-hybrid-multi-cloud din România.
Anul 2017 a debutat sub semnul aniversarii unei decade de existenta pentru compania noastra. Pe 22 februarie Bittnet a implinit 10 ani de activitate, iar in acest interval ne-am reinventat de zeci de ori și, mai ales, ne-am luptat sa crestem in acelasi cadru de valori si principii pe care leam avut de cand am pornit la drum.
Bittnet a fost inclus în Top 1000FT, top realizat de către prestigioasa publicație financiară britanică Financial Times, dintre companiile europene cu cea mai mare creștere. Doar alte patru companii românești au fost incluse în top, toate fiind în domeniul IT.
In mod evident cel mai deosebit proiect al anului 2017 a fost achizitia companiei GECAD NET de la antreprenorul roman Radu Georgescu. Consideram ca piata de IT trebuie sa se consolideze, si am afirmat aceasta idee de numeroase ori in ultimii ani.
Anul 2017 a reprezentat al treilea an de activitate in calitate de companie publica, listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti si totodata al unsprezecelea an de activitate, un prag de maturitate foarte important atat pentru noi cat si pentru antreprenoriatul IT din Romania.
Un eveniment marcant pentru anul 2017 a fost mutarea centrului de training intr-un nou spatiu – Bd. Timisoara, nr. 26, etaj 1 (Cladirea Plaza Offices). Este o cladire de birouri de clasa “A”, care ne ofera un spatiu de peste 1000mp, ceea ce ne-a permis sa triplam efectiv capacitatea de livrare.
Anul 2016 a reprezentat al doilea an de activitate în calitate de companie publică, listată pe piața Aero a Bursei de Valori București și totodată al zecelea an de activitate, un prag de maturitate foarte important atât pentru noi cât și pentru antreprenoriatul IT din România. Marcăm, astfel, trecerea către o companie de dimensiune medie, care a reușit să crească și să se dezvolte constant și continuu pe principii de business solide și pe valori culturale ce vizează onestitate, transparență și flexibilitate în condiții de performanță și competență.
Un alt aspect al evoluției noastre în 2016 a fost acoperirea geografică: de la o companie preponderent locală către o companie cu amprentă națională, orientată către cele mai noi trenduri tehnologice: cloud, cybersecurity, datacenter. Astfel, alături de biroul de la Cluj, care a continuat extinderea în cel de-al doilea an de activitate, după ce a confirmat deja viabilitatea, am deschis birouri locale la Sibiu și Brașov.
Începând cu 2016, Bittnet s-a alăturat celei mai mari asociații de parteneri de training Microsoft – LLPA (Leading Learning Partner Association), ceea ce ne permite să extindem puternic atât veniturile din export, cât și livrarea de cursuri în orice limbă oriunde în Europa. Începând cu finalul anului 2016, Bittnet este Oracle Approved Education Center.
În martie 2015, Bittnet a majorat capitalul cu 150.000 de euro prin vânzarea de acțiuni către Carpathia Capital S.A. cu intenția de a spori în continuare capacitățile de vânzare și de a crește veniturile în viitor.
In aprilie 2015, Bittnet a fost listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, astfel a devenit prima companie de IT din România listată la Bursa de Valori București.
Am livrat 200 de proiecte distincte precum extinderea națională a rețelei IT a unui superstore DIY, asigurarea funcționalității wi-fi a unei hypermarket la nivel național sau construirea unui datacenter pentru o companie de cloud services. Astfel, am depășit 1000 proiecte de integrare IT realizate în ultimii nouă ani.
2015 a fost un succes a primului an de activitate a biroului regional Cluj, proiect pilot care s-a dovedit a fi o decizie strategică bună şi totodată o experiență de învățare care să ne permită să dezvoltăm următoarele birouri regionale în 2016.
O altă realizare importantă în 2015 a fost faptul ca Bittnet a obținut statutul de Cisco Certified Gold Partner, astfel fiind singura companie românească ce a reușit să obțină acest statut în ultimii 8 ani.
Veniturile au continuat să crească până la un total de peste 2,2 milioane EUR.
În iulie 2014, Bittnet închide primul proiect REGIO al companiei (început în 2010) cu rambursare totală – pentru o finanțare totală primită de peste 600 000 RON.
Pe baza câștigării licitației pentru organizarea de cursuri IT pentru următorii 2 ani pentru cel mai mare producător din Cluj, Bittnet deschide primul birou regional din Cluj cu un manager de cont dedicat pentru Transilvania. Compania intenționează să deschidă alte câteva birouri în toată țara în următorii 2 ani.
De asemenea, de importanță, în cursul anului 2014, compania a crescut puternic serviciile IT (consultanță, audit și proiectare), chiar exportând profesioniști IT pentru implementarea proiectelor de centre de date din Germania.
În cursul anului 2014, Bittnet a fost recunoscut ca parte a Technology Fast 500 Top în EMEA de la Deloitte (poziția 333) și în cartea Antreprenorilor din România, ca rezultat al participării la competiția EY Entrepreneur of the Year Competition.
Compania a adăugat 2 furnizori noi în portofoliul de training. A devenit Amazon Web Services Authorized Training Partner, Oracle Education Reseller și Oracle Partner Network Silver Level.
Compania a inițiat procesul de publicare prin listarea acțiunilor pe piața AeRO din România.
Veniturile au continuat să crească până la un total de peste 1,8 milioane de euro.
Compania continuă să investească în extinderea capacităților tehnice atât pentru servicii de training, cât și pentru echipamente și soluții end-to-end. Urmărind tendințele tehnologice majore, compania se concentrează asupra securității IT, a data centre-lor, a comunicațiilor unificate și a mobilității angajaților.
Eforturile de vânzări și marketing se intensifică, iar noi Account Manageri și activități specifice de marketing B2B au loc în încercarea de a câștiga noi clienți.
Bittnet își îmbunătățește statutul de Cisco Learning Partner, devenind Cisco Silver Certified Partner, care demonstrează capacitatea de a construi arhitecturi de rețea complexe care oferă o conectivitate nelimitată și o colaborare avansată atât în cadrul companiei, cât și cu partenerii de afaceri.
2013 este, de asemenea, anul în care Bittnet câștigă certificările Microsoft Silver Learning și Server Platform Partner, ceea ce demonstrează din nou că ne concentrăm pe rezultate și îmbunătățiri în misiunea companiei de a satisface nevoile clienților săi.
În efortul său continuu de a extinde oferta de training, Bittnet extinde lista de parteneriate strategice, adăugând o companie locală axată pe centrul de date și virtualizare. Acest lucru permite Bittnet să înceapă în mod activ furnizarea de training-uri VMware clienților. Aceasta este o zonă care a prins rapid la clienți; Bittnet a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de acest tip de training în România.
Cristian și Mihai au fost nominalizați la „IT Entrepreneur of the Year” la ceremonia de decernare a premiilor Wall-Street.ro din 2013.
Veniturile au continuat să crească până la 1,5 milioane EUR.
După evenimentul „Venture Connect” din noiembrie 2011, Răzvan Căpățînă, un investitor privat, se alătură acționarilor companiei, aducând capital pentru a consolida eforturile de vânzări și marketing.
Pe baza infuziei de capital, compania dezvoltă echipa de vânzări, angajând 5 noi Account Manageri pentru a ajunge la clienți noi din întreaga țară și pentru a crește vânzările.
Compania decide să înființeze un consiliu consultativ format din 3 antreprenori și manageri cu experiențădin diferite industrii pentru a sprijini eforturile în creștere. Membrilor consiliului li se oferă opțiuni de acțiuni în schimbul contribuției lor pentru a contribui la dezvoltarea ulterioară a companiei.
În același an, compania înființează departamentul de marketing și alocă un buget dedicat activităților de marketing și PR. Departamentul continuă să evolueze în următorii ani având în vedere o abordare modernă a acțiunilor generatoare de venituri.
Bittnet a fost numit partenerul Cisco Learning Partner of the Year pentru al doilea an la rând în cadrul evenimentului anual Partners. Au fost adăugate alte certificări autorizate de instruire IT în portofoliul de învățare (Microsoft Silver Learning Partner, Linux etc), iar parteneriatul Global Knowledge a fost extins la alți furnizori.
Veniturile au continuat să crească până la un total de 855.000 de euro.
Compania își extinde setul de competențe tehnice pentru a acoperi liderii și tehnologiile IT complementare (ex: Microsoft, HP, Dell etc.). Cisco rămâne în continuare principalul partener de afaceri și tehnic pentru soluțiile de rețea, în timp ce furnizorii secundari au fost adăugați la portofoliul de soluții.
Compania își stabilește prima structură organizațională pentru a se concentra pe furnizarea de servicii pentru clienți mai bune, pentru a crea noi roluri și priorități de afaceri și pentru un proces profesional de vânzări, susținut de instrumentele CRM de la Salesforce și Google Apps. O prioritate de top a anului a fost crearea unei structuri de afaceri și a unor procese bazate pe tehnologii IT unificate și standardizate.
Bittnet a fost numit „Cisco Learning Partner of the Year” în cadrul evenimentului anual Partners desfășurat în noiembrie.
Compania extinde lista de parteneriate strategice, adăugând MindSpeed printre partenerii de afaceri de top.
Veniturile au continuat să crească până la un total de 490.000 de euro.
Compania începe să se adreseze clienților interesați de educația IT din afara Bucureștiului, punând un accent deosebit pe marile orașe industriale din țară.
Compania hotărăște să profite de fondurile REGIO destinate întreprinderilor mici, prevăzute creșterii și dezvoltării de către Guvernul României, pentru a crea un laborator tehnic modern pentru prezentarea noilor tehnologii clienților înainte de a le cumpăra. De asemenea, proiectul a însemnat extinderea portofoliului de servicii și crearea a 6 noi locuri de muncă. Procesul de trimitere a început la începutul anului 2010, însă proiectul a început efectiv în octombrie 2011 și a fost închis în martie 2014.
Veniturile au continuat să crească până la un total de 450.000 de euro.
Compania își schimbă forma juridică de la o societate cu răspundere limitată la o societate pe acțiuni.
Bittnet devine Cisco Official Learning Partner și este premiat pentru a furniza cel mai mare contract (de atunci) de training-uri Cisco Service Provider pentru Cosmote. A fost primul contract major câștigat împotriva mai multor concurenți din România și Europa.
Creșterea continuă a bazei clienților include Dacia, Erste Bank, Cosmote România (ulterior fuzionată cu Romtelecom, în prezent Telekom România), Cycle European (parte a ICAP Group), E.On Romania.
Bittnet devine Global Knowledge Partner pentru România, fiind la propriu capabil să furnizeze orice fel de training IT prin acest parteneriat. Global Knowledge este cel mai mare furnizor de cursuri IT din lume, cu un portofoliu de peste 1500 de subiecte de training și prezent în peste 100 de țări din întreaga lume.
Veniturile au continuat să crească cu mai mult de 50% de la an la an la un total de 2720.000 euro.
Bittnet își mărește baza de clienți cu companii renumite precum: IBM România, Metro Systems România, Mit Motors International, Praktiker, Porsche România, TNT Express, Wiebe România.
La începutul anului 2008, compania livrează prima soluție end-to-end VoIP pentru o filială germană cu peste 150 de angajați răspândiți în întreaga țară. Soluția livrată a fost bazată pe tehnologiile Cisco VoIP și de securitate și a reprezentat prima soluție profesională end-to-end implementată de Bittnet.
Compania a încheiat anul fiscal cu venituri mai mari de 170.000 euro.
Mihai și Cristian Logofătu înființează Compania, creează o mică, dar entuziastă echipă tehnică, având cu toții experiență de training dobândită în cadrul Credis Cisco Networking Academy din 2000. După 7 ani de livrare de training-uri IT studenților și persoanelor fizice, Mihai și Cristian Logofătu înființează Bittnet, un nou proiect, destinat pieței de B2B din România.
Încă de la început compania s-a hotărât să se axeze pe livrarea de training-uri IT și soluții de rețea end-to-end și servicii bazate pe tehnologii de la liderii de pe piață, precum Cisco. De aceea, până la sfârșitul anului 2007, Bittnet a primit Premier Partner Level de la Cisco și a reușit să livreze câteva echipamente hardware și câteva sesiuni de training.
Venitul generat a fost aproape de 30.000 de euro.
In același an, Bittnet începe să colaboreze pentru training-urile Cisco cu Siemens, Datanet Systems și Romtelecom (în prezent Telekom România). La începutul anului 2008, compania livrează prima soluție end-to-end VoIP pentru o filială germană cu peste 150 de angajați răspândiți în întreaga țară. Soluția livrată s-a bazat pe tehnologiile Cisco VoIP și de securitate și a reprezentat prima soluție profesională de ultimă oră pentru a fi implementată de Bittnet.
Compania a încheiat anul fiscal cu venituri mai mari de 170.000 EUR.