Vizualizări: 289
Instrumentele de raportare și vizualizare de date sunt valoroase pentru orice companie care își dorește să ia decizii de business informate, bazate pe date concrete și analize complexe. În plus, un astfel de software poate reduce semnificativ timpul investit în realizarea rapoartelor lunare, eliminând totodată riscul erorilor umane. O afacere care acționează rapid și informat are mai multe șanse de a-și crește performanța, eficiența și vânzările.
În materie de instrumente de raportare și analiză, Microsoft Power BI este una dintre cele mai cunoscute soluții de pe piață, fiind utilizată de afaceri din întreaga lume. Companii de renume, precum PwC, HP, Nestle, Bayer sau Vodafone folosesc Power BI pentru a-și simplifica procesele de raportare și a câștiga mai multă vizibilitate asupra informațiilor esențiale pentru strategiile interne. Descoperă în continuare principalele avantaje pe care ți le poate aduce utilizarea unui software ca Microsoft Power BI.
1. Power BI oferă rentabilitate și control al costurilor
Power BI permite personalizarea costurilor în funcție de utilizarea sa în cadrul companiei. De exemplu, Aplicația Power BI Desktop poate fi descărcată gratuit și permite conectarea la mai multe surse diferite de date, ce pot fi combinate într-un model, pentru a crea diferite tipuri de rapoarte. Versiunea Pro are un cost de 10 dolari/ user, iar versiunea Premium poate fi achitată pentru fiecare user sau pentru întreaga organizație, totul depinzând de necesitățile companiei tale. Prin urmare, Power BI este un instrument accesibil inclusiv pentru companiile mici și mijlocii.
2. Accesibilitate pentru membrii organizației
MS Power BI are o interfață prietenoasă și ușor de utilizat, ceea ce o face accesibilă inclusiv pentru persoanele care nu au experiență în programare. Atunci când o folosești, aplicația te asistă prin recomandări, astfel încât să alegi atributele potrivite pentru rapoartele companiei. Dashboardurile pot fi personalizate, pentru ca datele prezentate în acestea să se plieze pe nevoile specifice ale organizației.
De asemenea, în contextul în care tot mai multe companii lucrează în sistem remote sau hibrid, Power BI facilitează accesul echipei la rapoarte și dashboards de oriunde, prin dispozitive iOS, Android sau Windows. Atâta timp cât există o conexiune la internet, datele sunt simplu de accesat.
3. Colaborare simplă și eficientă între departamente
Utilizatorii Power BI pot lucra împreună cu colegii din alte departamente pentru a realiza dashboard-uri și rapoarte interactive, care să poată fi vizualizate de toate persoanele interesate. Odată ce un dashboard a fost creat în Power BI, acesta poate fi partajat cu ușurință și cu alți utilizatori sau alte departamente, pentru a analiza concomitent datele și a dezvolta strategii care să implice întreaga echipă.
Power BI le permite utilizatorilor să încarce informații dintr-o gamă largă de surse, iar analiza datelor poate fi gata în doar câteva minute. Astfel, softul încurajează colaborarea și permite angajaților din diverse departamente să caute rapid și simplu cele mai bune soluții pentru a crește rezultatele companiei.
4. Conectarea dispozitivelor personale
Conectarea dispozitivelor personale la echipamentele companiei, în lipsa autorizației, poate fi un obicei foarte periculos. Indiferent că este vorba despre un USB conectat la laptop sau un smartphone conectat la PC, riscurile sunt crescute, pentru că oferă atacatorilor o poartă deschisă către sistemele interne ale organizației.
Dispozitivele portabile pot transfera programe malware către echipamentele companiei. Conexiunile permit transferurile de date fără controlul și filtrarea serviciilor de securitate a rețelei. Angajații ar trebui să consulte departamentul IT înainte de a conecta orice dispozitiv personal la device-urile și rețeaua companiei, chiar dacă intenționează doar să-și încarce dispozitivul.
5. Vizualizarea și analizarea informațiilor
6. Power Business Intelligence – Acces la informații în timp real
Dashboard-urile realizate în Power BI se actualizează în timp real, pe măsură ce sunt transmise datele, chiar și de mai multe ori pe zi, astfel ai acces la “power business intelligence” . De exemplu, informațiile ce țin de vânzări se pot actualiza în doar câteva secunde, astfel încât angajații din echipele de sales să poată păstra o evidență a acestora și să observe unde se înregistrează creșteri sau scăderi și să ia decizii eficiente si eficace.
Datele disponibile în timp real permit rezolvarea promptă a problemelor, precum și identificarea oportunităților. Când vine vorba de decizii de business importante, este esențial ca informațiile să fie actualizate și să ofere o perspectivă reală asupra proceselor care au loc în companie.
7. Siguranță crescută a datelor
Când lucrezi cu date confidențiale pentru companie, securitatea acestora este extrem de importantă. Power BI este un software securizat cu criptare dublă, care te ajută să partajezi informațiile fără să te temi de amenințările externe. În eventualitatea apariției unei amenințări cibernetice, Power BI analizează orice element suspect, iar Portalul de securitate pentru aplicații Microsoft Azure acționează ca un al doilea filtru de protecție.
8. Actualizări constante ale tool-ului Power BI
Tehnologia evoluează rapid, așa că este necesar ca și aplicațiile pe care compania ta le utilizează să se adapteze la tot ce e nou. Power BI oferă actualizări lunare regulate, ce sunt implementate gratuit. În plus, Microsoft ține cont de sugestiile comunității Power BI și implementează cele mai solicitate funcționalități în mod frecvent. De aceea, ca utilizator al software-ului vei avea întotdeauna acces la cele mai recente și avansate funcții, pentru a putea crea rapoarte și analize avansate.
De-a lungul ultimilor ani, Microsoft a investit masiv în inteligența artificială și în machine learning. Power BI utilizează astfel tehnologie de ultimă generație pentru a construi modele inteligente, a identifica rapid informațiile necesare din seturi complexe de date și a oferi utilizatorilor analize relevante.
9. Integrare cu cele mai cunoscute aplicații și sisteme de lucru
Foarte multe companii folosesc Excel pentru analize și rapoarte, iar Power BI se integrează perfect cu programul, permițând utilizarea datelor din acesta în mod instantaneu. Excelul nu este însă singurul program ce poate fi integrat cu Power BI. Poți importa date dintr-o gamă vastă de surse, precum Google Analytics, Dynamics 365, Salesforce, Azure, Spark și multe altele. De asemenea, poți conecta platforma la fișiere de tip XML sau la baze de date SQL. Sistemele folosite în compania ta pot fi utilizate concomitent cu Power BI, pentru a putea centraliza și analiza informațiile de care ai nevoie.
Dacă îți dorești să implementezi strategii eficiente pentru compania ta, ai nevoie de un instrument intuitiv, care să faciliteze cumularea și analiza datelor. Microsoft Power BI este software-ul simplu și inteligent, care răspunde nevoilor companiei tale și te ajută să iei decizii de business cu adevărat inspirate.
Vrei să te familiarizezi rapid cu Power BI și să îți ajuți totodată membrii echipei să înțeleagă cât mai bine avantajele sale și modul de funcționare? Echipa Bittnet Training îți stă la dispoziție: înscrie-te la cursul Microsoft PL-300 și vei avea ocazia să descoperi metode și bune practici pentru editarea, vizualizarea și analiza datelor cu Power BI.