Transformarea digitală aplicată

Vizualizări: 89

Calea către progresul fără precedent trece prin Cloud, ajutând clienții să se conecteze la date și procese în moduri diverse.
Pentru a avea succes într-o lume digitală, oamenii de afaceri aduc tehnologia și afacerile împreună și optimizează procesele cu scopul de a crea o nouă valoare pentru clienți.

Transformarea digitală reprezintă o oportunitate profitabilă prin care se vor dezvolta pachete software personalizate la cererea clientului.
În acest sens, există trei trenduri care vor contribui la realizarea acestei oportunități.

1. Platformele digitale și ecosistemele

Până în 2025, 90% dintre companii vor avea o platformă digitală strategică la nivel de organizație și se vor implementa în acest sens și noi strategii care vor ca nucleu tehnologia pentru a putea concura în economia digitală.

2. Cloud

Până în 2025, cheltuielile pe zona de servicii cloud și servicii cloud care facilitează hardware se vor dubla cu peste 1 trilion de dolari.

3. Aplicații hiper-agile

Până în 2025, aplicațiile enterprise vor fi orientate către arhitecturi hiperagile, cu 80% din dezvoltarea aplicațiior în platforme cloud (PaaS) folosing microservicii și funcții cloud și peste 15% din noi microservicii implementate în containere.

Transformarea digitală aplicată

Cloud-ul ajută la tranformarea digitală

Tehnologiile cloud sunt în centrul revoluției digitale. Cloud-ul a schimbat mai mult decât viziunea asupra felului în care implementăm și administrăm în IT.

În contextul schimbărilor tehnologice care nu sunt deloc ușor de trecut cu vedera, rolul partenerilor precum Bittnet Training este acela de a ajuta companiile și angajații săi să câștige timp în procesul de învățare, astfel încât clientul să fie pus în temă cu subiectele de interes pentru el și să învețe noțiunile de interes care să se raporteze la fluxurile în care este angrenat la locul de muncă.

În peisajul acestor schimbări tehnologice, Cloud-ul oferă mai multe avantaje care îndeamnă la adoptarea acestuia. Întreprinderile adoptă Cloud-ul pentru o serie de motive, căutând beneficii. Aceste beneficii se încadrează în patru categorii: cost, agilitate, calitatea serviciilor și noi scenarii.

a. Costul

Cloud-ul oferă o posibilitate semnificativă în ceea ce privește economia pentru infrastructura locală, considerând costul total al acestuia din urmă. În plus, Cloud Computing permite organizațiilor să mute cheltuielile IT de la cheltuielile de capital (CapEx) la cheltuieli operaționale (OpEx). Din moment ce costurile fixe asociate cu infrastructura comună sunt evitate, cloud-ul oferă de asemenea, o vizibilitate mult mai mare în costul adevărat al aplicațiilor individuale.

b. Agilitate

Implementearea infractructurii tradiționale fizice poate dura săptămâni sau chiar luni, spre deosebire de Azure care oferă resursele aproape instantaneu.
Acest aspect permite proiectelor în Azure să se miste mai rapid, fără a fi nevoie de a supra-furniza resurse în avans sau de a petrece timp extra pentru planificarea infrastructurii.
Pentru a profita pe deplin de această flexibilitate, organizațiile accelerează adoptarea unor noi moduri de lucru, cum ar fi utilizarea unui software agil, integrare continuă și implementare, arhitecturi de aplicații moderne bazate pe Paas.

c. Calitatea serviciilor

Infrastructura Azure a fost proiectată să suporte unele dintre cele mai mari sarcini de lucru din lume. Aceste sarcini de lucru continuu cresc calitatea serviciului Azure. Drept urmare, migrația către Azure oferă deseori îmbunătățiri semnificative ale performanței, fiabilității și securitatea infrastructurii la fața locului.

d. Scenarii noi

Tehnologiile Azure permit scenarii noi, inovație și avantaje competitive disponibile doar în Cloud.

Aceste beneficii sunt centrale unei strategii de digitalizare de succes.

Costurile reduse sunt susținute de creșterea agilității care scade costul inovării și permite un timp mai rapid de introducere pe piață. Performanța și fiabilitatea, dar și acoperirea globală permit echipelor mici de development să se dezvolte la nivel grobal.

Aceste tehnologii sunt disponibile numai în Cloud sau sunt scumpe pentru achiziționarea individuală. În plus, concurența dintre principalii furnizori de Cloud determină un val de inovație mare în Cloud. Noi caracteristici și servicii sunt adăugate săptămânal sau chiar zilnic, oferind o platformă tot mai bogată și activă pentru afaceri, permițându-le acestora să experimenteze, să inovezem să reducă cheltuielile și să furnizeze o valoare din ce în ce mai mare. Primul pas pe care multe companii îl fac spre Cloud este să migreze aplicațiile existente în Cloud.

Viitorul în materie de tehnologie este chiar aici, iar pentru a putea fi pregătit pentru tot ceea ce înseamnă Cloud este necesar ca întreprinderile să fie puse în temă cu noutățile din domeniu.

Pentru informații sau solicitări, nu ezita să ne scrii pe askformore@bittnet.ro.