Industria IT se schimbă mai repede ca oricând iar schimbările majore la nivel global au impact asupra modului în care funcționează companiile și necesită pregătire suplimentară și competențe pentru a ține pasul.
Evoluția unei companii este puternic corelată cu dezvoltarea angajaților săi iar soluția vine din partea unor programe de training specifice și targetate pe această lipsă de calificări. Cu toate acestea, companiile se confruntă adesea cu dificultăți în ceea ce privește modalitatea de a garanta această conexiune sau de a lua măsuri concrete care susțin acest scop.
Managementul performanței joacă exact acest rol mediator în orice afacere de succes. De asemenea, oferă o oportunitate pentru dialog pentru a promova carierele angajaților și a consolida relațiile cu managerii angajaților.
Pentru a asigura succesul continuu: angajăm, îndrumăm și creștem oameni
Cu puțin timp în urmă, carierele aveau o traiectorie liniară: studiezi la o universitate/ academie, te angajezi într-un loc de muncă și rămâi în companie pentru a avansa în carieră. În prezent, peisajul carierei s-a schimbat radical, mai ales că milenialii și-au început viața profesională. Știm că timpul mediu petrecut la o companie a scăzut semnificativ, iar tinerii schimbă locul de muncă mai frecvent decât generațiile anterioare.
Lipsa clarității și a alinierii la obiectivele companiei reprezintă unul dintre motive. Angajații nu poartă conversații regulate cu managerii lor și nu știu unde se situează când vine vorba de performanță. Aici intervine rolul de coach al managerului care, în ziua de astăzi, trebuie să lucreze atât individual, cât și cu întreaga echipă. Comunicarea continuă și feedback-ul oferit angajaților reprezintă o parte integrantă pentru a păstra și a stimula angajamentul.
Un alt motiv este faptul că există puține oportunități de dezvoltare profesională. Managerii nu ajută angajații să-și identifice punctele forte și punctele slabe. Drept urmare, angajații nu sunt siguri cu privire la traiectoria carierei și la oportunitățile de creștere. Companiile trebuie să fie pregătite să ofere sprijinul necesar pentru dezvoltare angajaților, pentru a valorifica potențialul oamenilor lor. De aceea, trainingurile personalizate reprezintă opțiunea de a furniza dezvoltare pe baza unei programe aprobate de comun acord cu beneficiarii.
Oferă un plan de carieră și încă ceva: Abilități, Competențe, Certificări
Odată cu evoluția pieței muncii, progresele din structurile organizaționale, opțiunile de carieră evoluează rapid și pot varia de la căi verticale, la mișcări laterale sau planuri de carieră mai specializate. Pentru că fiecare persoană are nevoi specifice de dezvoltare și comunică diferit, are niveluri diferite de învățare care se realizează prin cursuri care presupun accesul la materialele de studiu și parcurgerea în ritm propriu.
Evaluarea performanței joacă un rol critic în luarea deciziilor de bonusare și promovare, încurajând în același timp angajații să învețe constant și să se dezvolte. Însă pentru a rămâne motivați și implicați, pe lângă un proces de management al performanței, angajații vor să știe clar care sunt opțiunile lor de carieră și ce trebuie să dezvolte pentru a le atinge.
Companiile au responsabilitatea de a ajuta angajații să se pregătească pentru viitorul muncii, inclusiv să permită oamenilor să schimbe cariera dacă doresc. Însă, pentru a susține aceste rute de dezvoltare este nevoie ca angajații să se adapteze pentru abilitățile și competențele necesare. Iar compania care investește în dezvoltarea angajaților, folosește cele mai eficiente metode pentru a transforma procesul de recrutare și pentru a păstra angajații într-un mediu dinamic.
Planul de carieră ajută angajații să înțeleagă mai clar modul în care cariera lor se poate dezvolta, ce abilități suplimentare ar putea avea nevoie și cât timp va dura.
Să le oferi o rută personală poate fi soluția, de la modul de învățare până la evaluare, pentru că programul de management al performanței poate fi proactiv și mai cuprinzător pentru a fi construit diferit în funcție de specificul echipei sau al membrilor acesteia. Pentru că unul dintre cele mai importante atribute ale unui program eficient de management al performanței este capacitatea de adaptare.
Creșterea performanței bazată pe cunoaștere
Învățarea prin practică este probabil cel mai important factor care determină performanța la locul de muncă, mai ales atunci când gestionezi o echipă formată din tineri. Poți să facilitezi atât alinierea la obiectivele companiei, cât și integrarea unui nou angajat printr-un program de training. Pentru că un începător nu știe tot ce are nevoie despre companie, indiferent cât de bună este educația formală.
Companiile se schimbă atât de repede acum, încât obiectivele de astăzi s-ar putea să nu arate la fel mâine. Trainingurile și experiența din viața reală ar trebui să meargă mână în mână pentru a oferi cele mai bune rezultate. Mereu există soluții, mai ales atunci când construim un mediu în care angajații învață și se adaptează constant.